Oktobra vidū tika publicēts raksts “Students’ and staff perceptions of vocational education institution heads’ personality” ievērojamajā žurnālā Quality Assurance in Education (Emerald), sadarbībā ar LU PPMF pētniekiem.

Oktobra vidū pēcdoktorants piedalījās pētnieciski zinātniskajā seminārā Ovjedo (Spānijā), kopā ar 13 zinātniekiem un politikas veidotājiem no Igaunijas, Latvijas un Spānijas. Tikšanās laikā tika apspriesti skolotāju tālākizglītības programmas “Arete catalyst” zinātniskā monitoringa rezultāti, kā arī izvērtēta programmas tās gala struktūra un saturu un apspriests tās ieviešanas efektivitātes izpētes process.

Kopā ar partneriem Ovjedo pilsētā (Spānijā)

Lai popularizētu pētījuma rezultātus arī Latvijā, viņš arī uzstājās ar priekšlasījumu “Vērtību un tikumiskā audzināšana ar mācību priekšmetu starpniecību: Kā attīstītās skolēnu morālie ieradumi eksaktajos priekšmetos?” Skolas2030 projekta konferencē par vērtībām izglītībā “Pasaule skolā – skola pasaulē”, kas notika 3. oktobrī Jelgava. Priekšlasījuma laikā klausītāji tika iepazīstināti ar to, kas ir vērtības un tikumi, kā tos izprast skolas kontekstā, kā praktiski apgūst šos morālos ieradumus? Ko pētījuma dati liecina par vērtību izglītību Latvijā?

Dalīties