Aptuveni 100 klašu audzinātāji, kas strādā 4., 7. un 9. klasē, ir iesaistījušies pētījumā “e-TAP+” par skolēnu attieksmi pret sava tikumiskā rakstura attīstīšanu. Šajā pētījumā ar ‘tikumisko raksturu’ saprotam cilvēka spēju stabili vadīties pēc labiem, ētiskiem morāles principiem un vērtībām kā cieņa, taisnība, atbildība, mīlestība utt.

Pētījums izraisīja interesi sabiedriskajos mēdijos un tā rezultāti tika atspoguļoti Latvijas Universitātes mājas lapā. Ar populārzinātnisko ziņojumu par pētījuma 1. mērījuma rezultātiem var iepazīties šeit un par pētījuma 2. mērījuma rezultātiem šeit.

Šis mērījums ir trešais solis vērienīgā trīs gadu garā longitudinālā pētījumā par bērnu un jauniešu tikumisko izaugsmi Latvijā, un tas tika izstrādātas Latvijas Zinātnes padomes projekta “Digitālas mācību programmas efektivitātes izpēte jauniešu tikumiskajai audzināšanai Latvijas izglītības iestādēs (no 1. līdz 12. klasei)”, projekta nr. lzp-2021/1-0385.

Ja rodas kādi jautājumi par pētījumu, lūdzu, sazinieties ar projekta vadītāju Dr. Manuelu Fernandesu: manuels.fernandezs@lu.lv, +371 26253625

Dalīties